Last Quake, mooie app van EMSC

Wereldwijd zijn er meerdere seismologische diensten. Alleen de United States Geological Survey (USGS) en de European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) volgen aardbevingen wereldwijd. De USGS doet vooral onderzoek en had in… Lees verder »

De Taal (Vulkaan)

De Filipijnen staat bekend om zijn aardbevingen, orkanen en vulkanen. Een gevaarlijke vulkaan is De Taal. Deze vulkaan hoort bij de 16 gevaarlijkste in de wereld en is van het… Lees verder »

De Hayward-breuklijn

In Californië ligt de San Andreasbreuk. Hier schuift de Noord-Amerikaanse plaat langs de Pacifische plaat. Californië is constant aan het trillen. De vraag is waar en wanneer de grote klap… Lees verder »

Stromboli barst uit

De Stromboli is uitgebarsten. Dat doet deze vulkaan al zeker 2000 jaar en staat daarom ook bekend als de vuurtoren van de Middellandse Zee. Meestal is er elk half uit… Lees verder »

Dataset vulkaanuitbarstingen

De Smithsonian Instituut heeft een dataset online gezet met vulkaanuitbarstingen. Het betreft uitbarstingen van 1430 vulkanen de laatste 10.000 jaar actief zijn geweest. De dataset is hier te downloaden. Er… Lees verder »